01 de març 2007

DEMOGRAFIA i INVERSIONS

Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles
At. Sr. Joan Gassò i Ramiro
Plaça de la Vila s/n Sant Fost de Campsentelles.

Sant Fost de Campsentelles, 1 de Març 2007

ASSUMPTE: DEMOGRAFIA i INVERSIONS.

Evolució demogràfica de Sant Fost i política d'inversions: 2000–2005 en Mas Corts i Mas Llombart.
De l'any 2000 al 2005 la població en Sant Fost ha augmentat un 15,1%
6.312 habitants any 2000 - 7.265 habitants any 2005
La concentració de la població ha anat disminuint en el centre (Nucli urbà + Residencial) passant del:
87,7 % en l'any 2000 al 80,9 % en l'any 2005
Mentre que ha anat augmentant en la resta. Mas Llombart, Mas Corts i La Conreria, passant del:
12,3 % en l'any 2000 al 19,1% en l'any 2005
En Sant Fost, el major increment acumulat en aquests anys ha estat:
Mas Llombart: 89% seguit de La Conrería: 72% i Mas Corts 61%
Dades segons l´I.N.I. S'adjunta dades de detall.

La política municipal d'inversions en Mas Llombart i Mas Corts durant aquest període ha estat en pràcticament nul·la. L'evidència documental està disponible en la web de l´Associació http://www.laselvadelvalles.com/ exposada àmpliament a aquest Ajuntament segons les Actes de Reunions amb responsables municipals, nº 1 a 14 en els anys 2004 a 2006

A l'octubre 2005, va ser presentat formalment a l'Ajuntament de Sant Fost, Partits Polítics, altres Entitats i Veïns de Mas Corts i Mas Llombart, el Pla Estratègic de l'Associació “La Selva del Vallès” en el qual documentalment es recull la situació existent d'infraestructures i serveis juntament amb 90 propostes fonamentades per a recuperar el buit d'inversió i atenció municipal en aquest període de necessitats que no estan sent ateses.

Hi ha un llarg etcètera de necessitats no cobertes i insistentment reclamades per l'Associació de Veïns.

En Mas Llombart i Mas Corts, entre uns altres, no existeix ni un sol equipament municipal. No hi ha escoles ni guarderies. No hi ha cap Centre Cívic de trobada o reunió. Pràcticament no hi ha mobiliari urbà. Hi ha zones on la senyalització per al tràfic és inexistent. El manteniment d'infraestructures és mínim limitat a reparacions d'urgència. No hi ha passos de vianants en la carretera que creua la zona, ni il·luminació, ni senyalització de zona urbana, ni marquesines de parada de bus. La neteja i jardineria és testimonial reduït a un passeig de la màquina amb les escombres aixecades la major part del temps. No hi ha Albus “Transport Municipal” para enllaci amb el centre o l'estació de RENFE. Ha estat suprimit el transport gestionat per l'Ajuntament per a escolars a l'Institut. La carretera no disposa d'espais ni voreres per a anar caminant al centre. No s'ha habilitat un camí alternatiu. No hi ha comerços. La telefonia és molt deficient; no hi ha noves línies, no hi ha noves altes de ADSL. Manca cobertura per als mòbils. El subministrament d'aigües necessita modernitzar-se. El servei de repartiment de Correus és molt pobre. No hi ha senyalització horitzontal que indiqui cap a on cau Badalona, Sant Fost o Mollet. Hi ha registres d'electricitat trencats accessibles a les persones, igual que alguns del gas canalitzat. No hi ha zones d'expansió urbanitzats. El nou POUM modifica els espais públics inicialment destinats a serveis religiosos o culturals i en altres casos, lesiona els nostres drets adquirits i posibilitats sobre la propietat. Ens van portar noves torres i línies d'alta tensió que van treure del poble. No hi ha instal·lacions per a esports. No hi ha espais protegits per a jocs. No hi ha espais per a avisos municipals. No hi ha espais adequats per a les escombraries. S'han arruïnat patrimonis com La Masia Ginesta o la Font Better. Etc., etc., etc.

Què hi ha previst a curt termini?

Les obres que s'han realitzat en el 2006, tan solament han cobert una part de la responsabilitat patrimonial i penal davant situacions molt perilloses de despreniments de roques i arbres així com caigudes de persones en talusos molt pronunciats i instal·lacions perilloses d'enllumenat públic, doncs el marc normatiu autonòmic establix que les entitats locals respondran directament dels danys i perjudicis causats als particulars i els seus béns com a conseqüència del funcionament dels serveis públics o de l'actuació de les seves autoritats. De l'estudi demogràfic d'aquest període, es desprèn que el baricentre de necessitats per a les persones, s'ha desplaçat clarament del centre cap a aquesta zona sense que s'hagin assignat o aplicat partides pressupostàries en aquest sentit.

El deute acumulat d'inversions ha de ser satisfeta sense més dilació en justa distribució equitativa de política municipal amb la resta de la població.

Atentament.
Junta Directiva de l´Associació de Veïns de Mas Llombart i Mas Corts de Sant Fost de Campsentelles. “La Selva del Vallès”

RelojesWebEspana!