28 de febrer 2008

ADSL “RURAL” per a Mas Llombart i Mas Corts.

Sant Fost de Campsentelles és una població de vuit mil habitants situada en el Vallès Oriental, entre Mollet i Badalona, a 18 Km. de Barcelona que és en aquests dies "El centre mundial de les comunicacions mòbils" Els veïns ens hem assabentat per la premsa que l'Ajuntament ha concertat amb una empresa privada, la instal·lació de ADSL per ones de ràdio davant la impossibilitat, sembla, que tinguem subministrament a través del cable telefònic.

Recentment, una part important de la població, es va adreçar per escrit a través de l'associació de veïns de Mas Llombart i Mas Corts de Sant Fost, a la Secretària d'Estat de les Telecomunicacions que va desplaçar a la zona a un Inspector del Ministeri d'Indústria que juntament amb un Responsable d'Infraestructura de Telefònica, van procedir a elaborar un programa de millores orientades a garantir el servei telefònic i pagar el deute de ADSL de la zona mitjançant cable telefònic. Algunes d'aquestes millores han estat portades a terme i unes altres estan pendents doncs segons ens va informar Telefònica, requereixen de la col·laboració de l'Ajuntament amb el qual es van posar en contacte.

Ara, la decisió municipal ha estat concertar la instal·lació amb una empresa privada, una solució de caràcter rural prevista per a situacions geogràfiques excepcionals. Amb això ens trobem amb la trista paradoxa que per a una població urbana situada a escassa distància de Barcelona, pot quedar-se hipotecada per anys amb un internet que està molt lluny de satisfer l’actual i generosa oferta existent de serveis avançats, mol més ràpids i econòmics que per altra banda ja gaudeix la zona urbana que envolta el propi Ajuntament.

Sol·licitem que es revisi i millori aquesta decisió que ens sembla pot ser lesiva per als interessos econòmics i culturals d’una part nombrosa de la població, podent posar fins i tot en risc, el desenvolupament d'oportunitats que proporcionen els serveis de comunicacions a través de cable, molt més competitius, fiables i adequats per a una infraestructura urbana que han d'estar emparats i assegurats pel govern municipal i autonòmic.
Prou ja d’infraestructures a mig fer
VOLEM SERVEIS DE DEBÒ

RelojesWebEspana!