23 de febrer 2006

Neteja en la FONT BETTER

L´anomenada zona "La Selva del Vallès", on estava l'antic restaurant que va prendre el seu nom i la Font Better, està sent objecte d'una important actuació municipal consistent en l'enderrocament del vell edifici que amb l'abandonament, les tempestes i el temps ho havien convertit en perilloses ruïnes aixi com la neteja del emblematic paratje.

Fa vint anys, a propòsit de la Font Better, Jaume Rifà i Solé, escrivia en la seva “Guia Turística de Sant Fost” el següent:

“Sense cap mena de dubtes, la Font Better, és la font del terme municipal, més cabalosa de totes, tant a l´hivern con a l´estiu. L´edifici del costat va viure a la dècada dels 60/70 una gran eufòria ja que va ser una part restaurant, que s´anomenava La Selva del Vallès, i altra part com a sala d´espectacles musicals i culturals.

L´exit de la zona va durar forces anys, l´afluència de families a aquesta zona, llavors gairebé verge de la natura, éra continua així festa darrera festa i també els dies feiners el restaurant i les taules del voltant de la font sómplien de gom a gom.

L´activitat musical i cultural anava en augment i va tenir el punt màxim a principis dels 60, s´hi va celebrar una gran Trobada Sardanistica de Catalunya, equivalent al Campionat de Catalunya de Colles Sardanistiques i que va fer que durant uns dies, la Font Better, la Selva del Vallès i Sant Fost, fòssin el centre cultural del catalanisme, en una època en que no era gens fàcil l´expressió del sentiment català”

Anys després el restaurant va ser abandonat i tota la zona va passar a les mans de l'Ajuntament.

Avui dia, no cabien paraules per a descriure l'estat que es trobava. Les últimes tempestes havien acabat d'arruïnar l'entorn amb terres, enderrocs, arbres secs i tota classe de brutícia.

L´Associació de Veïns de Mas Llobart i Mas Corts "La Selva del Vallès" va so·licitar al Ajuntament recenment, petició inclosa en el seu Pla Estratègic, que en memòria del que va anar un paratge com el descrit i de gran utilitat per als veïns,

es recuperi l'espai públic a través d'una actuació municipal orientada a: la neteja de la zona, s'enderroquin els edificis pròxims a caure amb greu perill per a la seguretat de les persones, es netegi i arregli la font, es faci una zona verda, s'instal·lin llums, bancs i taules per als vianants, es col·loquin uns jocs per als nens, dels quals no hi ha enlloc de Mas Llombart i Mas Corts, i finalment, es col·loqui una placa commemorativa del que va ser tan singular i emblemàtic paratge de Sant Fost de Campsentelles.

D´aquesta manera, es veu inicialment satisfeta la nostra sol·licitud sobre el particular. Es tracta ara de prosseguir en el disseny i aprofitament d'un espai públic que havia estat privilegiat.

5 Comments:

At diumenge, 02 d’abril, 2006, Anonymous Anònim va dir...

26/2/2006 - FONT BETTER, ya le toca.
Soy un vecino de esta calle. Por fin veo que se actúa sobre este paraje tan singular como nos indica el articulo de la asociación de la Selva del Valles, al menos en lo que respecta a su limpieza.
Esperemos que la urbanización definitiva no tarde mucho. A la vez sirva de precedente para que el resto de lugares de nuestro barrio y barrios vecinos realicen pronto actuaciones similares.
Lástima que se hayan presentado por sorpresa y sin previo aviso hacia los vecinos de la calle, por si les pudiera afectar de alguna manera, pero más vale esto que nada.

 
At diumenge, 02 d’abril, 2006, Anonymous Anònim va dir...

27/2/2006 - La Font Better - Una feina mès.

Ara es faràn netejes a la font, cosa que esta molt bè. Pero amb pregunto, quan tornarà a ser font, la clau per què funcioni esta tancada i sota terra, els arbres trencats i l'entorn fet pols.
La Font Better amb aigua endreçada sense terres, amb l'agua canalitzada, per quan.

El Sr. Gassò, ho va veure fa uns quans anys, era i es l'alcalde. Amb 12 anys no a fet res de res.
L'agua era potable i no entenim d'altre.

 
At diumenge, 02 d’abril, 2006, Anonymous Anònim va dir...

3/3/2006 - Al vecino anónimo de la calle.

Durante muchos años estamos reivindicando nuestros derechos, como bien sabes. Después de mucho pedir hacen algo durante el último año antes de las elecciones y despues IUSF, se olvida de nosotros durante otros tres años más.

El merendero, que no pedimos, pues pedimos unos columpios y un campo de petanca, tardo tres años y es lo que es.

Estamos en el 2006 las eleciones son el 2007. Ahora harán una limpieza, hace 4 ños hicieron otra de la Zona de la Font Better. No arreglaran el paso de las aguas y asfaltaran dos medias calles.

Harán la foto y lo pondrán en su programa "Obras en Mas Llombart" jejejejeeje.

 
At dimecres, 05 d’abril, 2006, Anonymous Anònim va dir...

Veí de Sant Fost. dijo...
El Patrimoni de Sant Fost.

En les últimes i encara recents publicacions de l'Ajuntament, ha DESAPAREGUT LA FONT BETTER del catàleg patrimonial del poble.

No ha de saber que foto ni text col·locar com resseny.

Després de llegir el bonic article del cronista sanfostenc, del que va ser aquest lloc per al anomenat "sentiment català", i d'anar a conèixer l'estat actual de la zona, no cap més que denunciar i lamentar molt profundament l'abandonament, del tot injustificable, al que s'ha arribat en aquest paratge tan significat para Sant Fost.

 
At dimarts, 09 de maig, 2006, Anonymous Anònim va dir...

Som veïns o nomès el seu fons per la jubilació o sou mensual.
On esta el proyecte de la Font Better, la junta de la associació no el te i e l'ajuntament que el te o tornan a ser obres improvisades sense pressupost ni ordre, que serviran desprès per la foto de la feina mal feta no te fronteres. Ni partit a qui rendir comptes...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

RelojesWebEspana!