01 de febrer 2006

Neteja

Un dels indicadors de la qualitat de vida d'un poble és el que té en compta les condicions de salubritat del mitjà en el qual viu, i que en el cas de les ciutats és la neteja. Mas Llombart i Mas Corts és una zona que genera un alt nivell de satisfacció entre els seus habitants, però d'un temps a ara estan emergint qüestions que delaten una gestió municipal certament millorable si no clarament deficient.

Aquest és el cas de la neteja. En poc temps, la preocupació per la brutícia en els carrers ha augmentat. El grau de neteja de Mas Llombart i Mas Corts no és una qüestió que depengui únicament de la major o menor eficiència de les empreses concessionàries o dels serveis que des del municipi es presten, tals com recollida selectiva, recollida de mobles i d'animals morts o punts verds per a recollir determinats residus. En aquest sentit, l'Ajuntament ha vingut fent un esforç des de fa anys que seria injust no reconèixer.

Però sent el problema de la brutícia en els carrers una qüestió que no sols depèn del civisme dels ciutadans, la funció de l'Ajuntament és facilitar i vetllar perquè cadascun compleixi amb elementals normes d'urbanitat destinat a millorar les normes de convivència i el benestar dels ciutadans. Per aquesta qüestió, l'Ajuntament es compromet a desenvolupar "amb eficàcia i eficiència tots els mitjans tècnics i humans necessaris per a garantir un poble de qualitat, net, ordenat i sostenible".

Els ciutadans, amb la lliure expressió de les seves preocupacions, han donat un suspens a l'Ajuntament. La seva percepció és que cada dia que passa Mas Llombart i Mas Corts està més brut, no tant pel tràfec lògic d'una zona en expansió, sinó per qüestions que són controlables, com per exemple, els enderrocs i deixalles d'obres o quantitats de terres procedents de parcel·les i zones verdes després de dies de pluja, romanen dies i setmanes sense que ningú els retiri, a pesar de reiterades denúncies dels veïns.
Mas Llombart i Mas Corts ha millorat sens dubte les seves condicions de recollida d'escombraries, neteja i salubritat en els últims anys. Però ara sembla haver-se produït un canvi de tendència que els representants municipals deuen atallar urgentment.

RelojesWebEspana!