17 d’abril 2007

Salvem la Font Better


Després de molts anys reivindicant la participació veïnal en la recuperació de l'espai públic de la Font Better, l'Ajuntament aprova urgentment un projecte que ningú ha vist, començant per omplir de grans roques un espai que sempre havíem desitjat fos verd i accessible als veïns de Sant Fost i encara no sabem com acabarà tot això.


Si agrada bé i si no, també. Aquest és el tarannà amb el qual es fa front la recuperació d'un espai públic emblemàtic, patrimoni del poble.


Fa tant sols uns mesos que l'Alcalde citava als veïns per a explicar les idees que tenia sobre aquest espai: una bassa per a recollir aigua, una nova font, rèplica de la qual havia estat l'original, sol·licitud de fotos de particulars i documentació antiga per a ajudar entre tots en el seu disseny, espais per al lleure, zona amb arbres, bancs per a descans, jocs per a nens, etc., la nostra sol·licitud com a veïns per a ajudar i acompanyar en la seva realització, l'opinió de tots, tarannà de participació ciutadana oberta, realització en el 2006, etc.


Sembla que tot s'ha oblidat o pitjor. Hi ha pressa, potser les imminents municipals. Res ens ha estat consultat. Res ens ha estat informat i no perquè no hàgim tingut reunions. Recentment al febrer amb el mateix Alcalde, com a responsable d'Urbanisme.


Ocultisme? Gelosia que li robin les idees o li "llevin les medalles"? Una cosa és certa. Res de participació veïnal en el disseny de l´espai que és de tots els veïns de Sant Fost, i per proximitat, els de Mas Llombart, cridats a cuidar i vigilar l'espai que allà quedarà realitzat totalment al gust municipal o del Sr. Alcalde. Pràcticament, com tota la resta que s'està fent en el barri al 2007. Perquè portem tres o millor deu anys sense que es faci res. Ès clar, que qualsevol cosa, serà millor que l'estat al que s'havia arribat per abandó municipal.


No obstant això, seguim reivindicant la participació veïnal real i pràctica en tot el que ens incumbeix per a informació, implicació i satisfacció i no tant sols per a participar a les festes o a votar en les eleccions.

RelojesWebEspana!