23 de febrer 2006

Neteja en la FONT BETTER

L´anomenada zona "La Selva del Vallès", on estava l'antic restaurant que va prendre el seu nom i la Font Better, està sent objecte d'una important actuació municipal consistent en l'enderrocament del vell edifici que amb l'abandonament, les tempestes i el temps ho havien convertit en perilloses ruïnes aixi com la neteja del emblematic paratje.

Fa vint anys, a propòsit de la Font Better, Jaume Rifà i Solé, escrivia en la seva “Guia Turística de Sant Fost” el següent:

“Sense cap mena de dubtes, la Font Better, és la font del terme municipal, més cabalosa de totes, tant a l´hivern con a l´estiu. L´edifici del costat va viure a la dècada dels 60/70 una gran eufòria ja que va ser una part restaurant, que s´anomenava La Selva del Vallès, i altra part com a sala d´espectacles musicals i culturals.

L´exit de la zona va durar forces anys, l´afluència de families a aquesta zona, llavors gairebé verge de la natura, éra continua així festa darrera festa i també els dies feiners el restaurant i les taules del voltant de la font sómplien de gom a gom.

L´activitat musical i cultural anava en augment i va tenir el punt màxim a principis dels 60, s´hi va celebrar una gran Trobada Sardanistica de Catalunya, equivalent al Campionat de Catalunya de Colles Sardanistiques i que va fer que durant uns dies, la Font Better, la Selva del Vallès i Sant Fost, fòssin el centre cultural del catalanisme, en una època en que no era gens fàcil l´expressió del sentiment català”

Anys després el restaurant va ser abandonat i tota la zona va passar a les mans de l'Ajuntament.

Avui dia, no cabien paraules per a descriure l'estat que es trobava. Les últimes tempestes havien acabat d'arruïnar l'entorn amb terres, enderrocs, arbres secs i tota classe de brutícia.

L´Associació de Veïns de Mas Llobart i Mas Corts "La Selva del Vallès" va so·licitar al Ajuntament recenment, petició inclosa en el seu Pla Estratègic, que en memòria del que va anar un paratge com el descrit i de gran utilitat per als veïns,

es recuperi l'espai públic a través d'una actuació municipal orientada a: la neteja de la zona, s'enderroquin els edificis pròxims a caure amb greu perill per a la seguretat de les persones, es netegi i arregli la font, es faci una zona verda, s'instal·lin llums, bancs i taules per als vianants, es col·loquin uns jocs per als nens, dels quals no hi ha enlloc de Mas Llombart i Mas Corts, i finalment, es col·loqui una placa commemorativa del que va ser tan singular i emblemàtic paratge de Sant Fost de Campsentelles.

D´aquesta manera, es veu inicialment satisfeta la nostra sol·licitud sobre el particular. Es tracta ara de prosseguir en el disseny i aprofitament d'un espai públic que havia estat privilegiat.

RelojesWebEspana!